Ce tip de aer conditionat este cel mai bun pentru casa ta?
Exista unele diferente destul de mari intre aerul conditionat de fereastra si un sistem tip anexa, mini, insa intelegerea caracteristicilor unice si a constrangerilor fiecarui tip va poate ajuta sa decideti care este cel mai bun pentru casa dumneavoastra.
Aerul conditionat de fereastra este, probabil, cel mai popular tip de AC pentru mai multe motive, dar acesta nu poate fi cea mai buna alegere din punct de vedere al eficientei, al confortului si versatilitatii. Cele mai bune caracteristici al sale includ pretul, modelele fiind mai accesibile si mai usor de instalat. Desi, de obicei este nevoie de ajutor la instalarea unuia din cauza designului voluminos, puteti obtine de multe ori o functionare optima fara sa platiti pentru ajutorul unui profesionist, pur si simplu urmand instructiunile. Operarea este simpla si puteti gasi modele care au un design mai usor sau alte caracteristici de confort.
Pe partea de jos, o instalatie de aer conditionat de fereastra trebuie sa fie pozitionata intr-un loc cu mai putina lumina si vedere spre aer liber. Instalatia de aer conditionat trebuie sa fie dimensionata in mod corect la deschiderea ferestrei si va trebui luat in considerare si modul in care va fi umpluta diferenta ramasa in jurul aparatului. Unii utilizeaza lemnul pentru a umple spatiul, dar acest lucru reduce vizibilitatea chiar mai mult, altii folosesc o forma de sticla transparenta din policarbonat.
Tineti minte ca exista un risc permanent in privinta securitatii cu un astfel de aparat de aer conditionat cu recuperator de caldura. Nu este tinut prea sigur in cadrul ferestrei si indepartarea din exterior poate aparea usor, in functie si de locul in care se afla.
Pe de alta parte, un sistem mini tip anexa este mai ieftin si mai usor de instalat decat aerul central in intreaga casa si chiar daca este nevoie de prezenta unui tehnician calificat, investitia este minima. Sistemul include o componenta condensator in aer liber, cu unitati mai mici de racire montate pe perete in anumite zone in care aveti nevoie de el cel mai mult.
Plasarea acestor zone de racire se poate face atat pe un perete interior cat si pe unul exterior, fara a fi necesara vreo fereastra. Unele sisteme au una sau doua unitati de camera, care pot fi legate in retea, in timp ce altele pot avea mai multe. Si unele dintre sistemele mini includ functie de incalzire pe langa cea de racire, astfel incat acestea devin mai versatile decat un aer conditionat de fereastra.
Cu toate acestea, din moment ce instalarea este intruziva, un sistem anexat divizat nu este o alegere buna pentru un chirias. Dar pentru proprietarul de origine, ele sunt o investitie demna, deoarece acestea nu necesita conducte si sunt de obicei mai eficiente decat alte tipuri de coolere de camere, mai silentioase si de multe ori au capacitate control de la distanta convenabila. Preturile pot varia, dar ele sunt, in general, in intervalul a catorva mii de lei in functie de marime si numarul de zone.