In cazul in care intentionati sa optati pentru un implant dentar, iar medicul va spune ca este necesara grefarea oaselor, probabil initial nu prea aveti idee despre ce vorbeste acesta. Tocmai de aceea, in urmatoarele randuri ale acestui articol veti afla ce inseamna si cand este necesara grefarea oaselor.
Daca maxilarul dvs. nu este suficient de gros sau este prea moale, este posibil sa aveti nevoie de grefare osoasa inainte de a putea avea o interventie chirurgicala implant dentar.
Acest lucru se datoreaza faptului ca actiunea puternica de mestecare a gurii exercita o presiune mare asupra osului dvs. si daca nu poate sustine implantul, interventia chirurgicala ar esua. O grefa osoasa poate crea o baza mai solida pentru implant.
Exista mai multe materiale de grefa osoasa care pot fi folosite pentru a reconstrui un maxilar. Optiunile pot include o grefa osoasa naturala, cum ar fi dintr-o alta locatie din corpul dvs. sau o grefa osoasa sintetica, cum ar fi materialul de substitutie osoasa care poate oferi structuri de sprijin pentru cresterea osului nou.
Discutati cu medicul despre optiunile care vor functiona cel mai bine pentru dvs. si aflati informatii despre implant dentar pret Cluj, pentru ca daca este necesara grefarea osoasa, in mod evident pretul lucrarii va fi mai mare.
Poate dura cateva luni pentru ca osul transplantat sa creasca suficient nou os pentru a sustine un implant dentar. In unele cazuri, este posibil sa aveti nevoie doar de grefare osoasa minora, care se poate face in acelasi timp cu interventia chirurgicala a implantului. Conditia maxilarului dvs. determina modul in care se poate proceda.
Ei bine, in cazul in care maxilarul este perfect, se poate incepe operatiunea de plasare a implantului dentar, despre care vom discuta pe scurt in urmatoarele randuri.
In timpul interventiei chirurgicale pentru a plasa implantul dentar, chirurgul dvs. va face o taietura pentru a va deschide guma si a expune osul. Gaurile sunt forate in os, unde se va amplasa postul metalic pentru implantul dentar. Deoarece postul va servi drept radacina dentara, este implantat adanc in os.
In acest moment, veti avea in continuare un decalaj in care dintele lipseste. Un tip de proteza partiala, poate fi plasata pentru aparitie, daca este necesar. Puteti inlatura aceasta proteza pentru curatare si in timpul somnului.
Asteptarea cresterii osoase
Odata ce postul de implant de metal este plasat in maxilarul dumneavoastra, incepe oseointegratia (oss-ee-oh-in-tuh-GRAY-shun). In timpul acestui proces, maxilarul creste si se uneste cu suprafata implantului dentar. Acest proces, care poate dura cateva luni, si ajuta la asigurarea unei baze solide pentru noul dinte artificial, la fel ca radacinile pentru dintii naturali.
Amplasarea bontului
Cand este completa osseointegratia, este posibil sa aveti nevoie de o interventie chirurgicala suplimentara pentru a plasa bontonul – bucata in care se va atasa coroana. Aceasta interventie chirurgicala minora se efectueaza de obicei cu anestezie locala intr-un cadru ambulatoriu.
Pentru a plasa bontul:
- Chirurgul tau oral va redeschide guma pentru a expune implantul dentar;
- Bontul este atasat implantului dentar;
- Tesutul de gingie este apoi inchis in jur, dar nu peste opritor.
In unele cazuri, bontul este atasat postului metalic al implantului dentar atunci cand postul este implantat. Aceasta inseamna ca nu veti avea nevoie de un pas chirurgical suplimentar.
Deoarece bontul se extinde peste gingie, este totusi vizibil atunci cand va deschideti gura, si asa va fi pana cand dentistul va va completa proteza dentara. Unor oameni nu le place acel aspect si prefera ca bontul sa fie plasat intr-o procedura separata.
Dupa punerea bontului, gingiile trebuie sa se vindece timp de aproximativ doua saptamani inainte ca dintele artificial sa poata fi atasat.