De ce sa cumperi o casa in loc de apartament?

Daca te-ai decis intr-un final ca a sosit momentul sa te muti in locuinta proprie si sa nu mai stai in chirie sau abia acum ai reusit sa aduni o parte din resursele financiare pentru a face acest pas, trebuie sa te asiguri ca stii totul despre domeniul imobiliar. Este vorba despre o investitie destul de consistenta si sigur nu vrei sa te supui riscului de a pierde banii pentru economisirea carora ai facut atat de multe sacrificii.

Probabil ca esti indecis daca un apartament sau o casa este o alegere mai potrivita. Cert este ca sunt o sumedenie de factori de care depinde raspunsul corect. Trebuie sa iti faci orientativ macar planuri pentru un viitor indepartat, pentru a nu ajunge mai tarziu in situatia de a vinde, poate la un pret cu mult mai mic decat cel platit acum pentru achizitionare.

In randurile de mai jos o sa iti prezint motivele pentru care consider ca este mai potrivit sa investesti intr-o casa decat intr-un apartament sau o garsoniera.

La o scurta cautare dupa case de vanzare Cluj sau orice alt oras din tara, vei fi la propriu bombardat de multitudinea de oferte de pe piata. La fel se intampla si in cazul in care cauti un apartament. Aici incepe greul pentru tine. Toate vor parea desigur atat de atragatoare, insa tu trebuie sa gasesti puterea de a le delimita pe cele care chiar merita atentia ta de restul.

Ca sa nu mai lungesc cu alte detalii, o sa trec direct la ceea ce te intereseaza si anume de ce ai inclina spre o casa si nu un apartament.

In primul rand, ai parte de mult mai mult confort. Cand stai la casa nu prea mai este vorba de batai in usa in miez de noapte de la vecinii deranjati de faptul ca tu nu dormi sau desfasori alte activitati. Este un lucru care ar putea chiar sa devina frustrant atunci cand locuiesti la apartament.

De asemenea, un motiv pentru care este de preferat sa te uiti dupa case de vanzare Bucuresti, Cluj sau orice alt oras care te intereseaza si nu dupa apartamente il reprezinta conditiile mult mai avantajoase pe care ti le ofera prima optiune. Pe scurt zis, stai in caminul tau dupa plac, poti face modificarile dorite fara a avea nevoie de aprobarea cuiva in acest sens.

Poti sa faci din casa pe care o cumperi ceea ce iti va aduce satisfactie majora si vei numi camin. Daca dorinta ta este sa mai ridici o constructie anexa in curte pentru a depozita acolo diverse lucruri de pe langa casa, nu ai decat sa procedezi dupa dorinta.

Daca vei face o analiza atenta vei ajunge la concluzia ca, punand in balanta toti factorii implicati, o casa iti aduce mult mai multe avantaje pe termen lung. Poti sa afli o suma estimativa pentru o casa in zona de interes consultand statisticile disponibile pe platforma online compariimobiliare.ro, unde gasesti de altfel si anunturi si oferte diverse.

Be the first to comment

Leave a Reply