Durerile articulare – ce implica acestea si cum sa le tratam

Indiferent de varsta, foarte multi dintre noi ne confruntam cu diverse dureri articulare. Deseori, se intampla sa apara din cauze pe care le cunoastem, precum o intindere sau realizarea unei miscari fortate in timpul practicarii unui sport. Insa, de multe ori ne trezim brusc cu astfel de dureri fara sa avem o cauza precisa.

In mod normal, trebuie sa cunoastem faptul ca durerile de acest gen se datoreaza unei degradari calitative si cantitative a lichidului sinovial, cel care este cunoscut pentru faptul ca se ocupa de lubrifierea articulatiilor. Are un efect precum uleiul pentru motoarele masinii care protejeaza si sudeaza intregul mecanism. Functiile noastre locomotorii functioneaza doar daca sunt in acea stare optima.

Cele mai multe dintre afectiunile acestea nu prezinta necesitatea consultarii medicului. Cu un tratament articulatii potrivit, miscarile isi pot recapata ritmul lor normal. Insa inainte de toate, este important sa ne documentam corespunzator despre problema de care suferim.

De ce apar dureri in zona articulatiilor?

In primul rand, din cauza unor lovituri mai puternice sau a unor rani, zona afectata devine mai sensibila, dezvoltand o durere neplacuta. Dar, totodata, si o presiune fizica sau un disconfort mai usor si care tinde sa dureze ajunge de multe ori sa produca probleme articulare. De exemplu, un pat rigid, scaunul de la birou care sa fie incomod, o pozitie necorespunzatoare adoptata la volan pentru mult timp ajung sa fie vinovate de aceste dureri.

De asemenea, infectiile sau anumiti virusi sunt de foarte multe ori responsabili de aparitia unor afectiuni destul de dureroase in zona articulatiilor. Infectarea cu o bacterie, precum streptocopul, care este cel mai des intalnita, ingreuneaza foarte mult functiile normale ale articulatiilor. Prezenta candidei sau orice alta ciuperca se manifesta prin mai multe simptome, unul din ele fiind durerile musculare de la incheieturi.

Multe alte boli si putin mai delicate pot sta la baza acestor stari de disconfort fizic. Exista anumite cazuri cand ai suferit sau inca suferi de o boala mai grava si care ti-a afectat destul de mult articulatiile.

Cum putem scapa de aceste dureri?

Utilizarea unui tratament adecvat, alaturi de respectarea unor sfaturi privind modul de viata reprezinta solutia pentru tratarea problemelor articulare.

Miscarea este foarte importanta, desi este usor incomoda, ea este cea care pune functiile corpului in miscare. Asocierea cu o alimentatie bogata in vitamine si produse nutritive iti pregatesc corpul pentru vindecarea afectiunilor din zona incheieturilor.

In tratarea acestor boli, este recomandat sa se gaseasca un tratament care sa aiba un continut pe baza de acid hialuronic. Prin elementele ce le contine, acidul hialuronic va ajuta la refacerea articulatiilor afectate de procesul de degradare.

Neplacerea adusa de durerile articulare este destul de des intalnita la foarte multe persoane si creeaza o piedica destul de mare in desfasurarea activitatilor zilnice sau a diverselor pasiuni sportive ce le putem avea. Este indicat sa incercam sa indepartam cauzele si durerile ce tin de acestea pentru a fi mult mai linistiti si sa putem face tot ceea ce ne dorim.

Be the first to comment

Leave a Reply