Gatitul pe placul tuturor

Exista mai multe moduri prin care puteti impresiona pe cei care va trec pragul sau pe cei care vin la voi la masa insa este important ca acestia sa fie mereu surprinsi intr-un mod placut de catre voi sau de catre preparatele voastre. Exista posibilitatea de a face o impresie foarte buna prin gustul pe care mancarea il poate avea dar si prin aspectul acesteia sau mai bine spus prin modul in care arata si este aranjata farfuria. Pentru acest lucru puteti foarte usor sa va ajutati de o gama variata de legume sau de fructe si care sa va ajute sa obtineti o farfurie colorata intr-un mod placut iar daca ceea ce faceti nu poate fi realizata in acest mod puteti foarte usor sa va ajutati si de diversi coloranti alimentari.

Pregatirea unor mancaruri este legata atat de partea de feluri principale cat si de partea de desert insa modul de utilizare a unor coloranti alimentari depinde de fiecare persoana sau de dorintele acestora. Un criteriu important insa legat de alimentatie in general nu doar de partea de coloranti alimentari este cel al aspectului privind provenienta naturala a ingredientelor folosite pentru obtinerea lor. Intre aceste produse puteti avea de a face sau puteti apela la coloranti sub forma de gel, sub forma de pudra dar si coloranti sub forma de gel si care poate fi utilizat doar pentru partea de decorare a prajiturilor sau deserturilor. Inainte de aceste produse sau aceste ingrediente exista optiunea de a colora diverse creme sau alimente cu ajutorul galbenusului de ou, cu ajutorul cojii de lamaie, a unor frunze sau chiar si cu ajutorul hartiei creponate. Aceste metode insa nu ofereau o gama variata de culori sau de nuante care puteau fi obtinute si care putea fi utilizate insa in momentul de fata limita culorilor si nuantelor care sunt utilizate sau care pot fi utilizate tine strict de imaginatia fiecarei persoane.

Chiar daca este vorba despre mancare nu trebuie sa uitam faptul ca poate fi vorba despre o arta culinara iar asta presupune o experienta de a decora sau de a colora si o mina destul de fina in unele cazuri. Acest lucru face ca si forma sub care se prezinta colorantii alimentari sa fie diversa si sa puteti opta nu doar pentru coloranti sub forma de pudra sau gel ci si sub forma de coloranti sub forma de spray sau sub forma de carioci alimentari. Daca vreti insa sa vorbim despre realizarea si utilizarea unor desene foarte abstracte si foarte complexe putem aduce in discutie si colorantii destinati aerografului sau a celor de nuanta metalizata. O tendinta actuala este si cea de a face torturi cu fotografia sarbatoritului iar cartusele de imprimanta cu coloranti alimentari pot fi solutia ideala.

Be the first to comment

Leave a Reply