Daca urmeaza sa fii parinte sau deja ti-ai atribuit acest statut, trebuie sa stii ca dicteaza modul sanatos de dezvoltare al acestuia deciziile pe care le iei cu privire la lucrurile indispensabile acestuia in primele luni din viata. Este perioada in care cel mic se formeaza, iar adoptarea unei pozitii potrivite este esentiala pentru dezvoltarea sanatoasa si corecta a coloanei si implicit a intregului trupusor.
Ce trebuie sa urmaresti neaparat atunci cand alegi patutul pentru bebe?
O serie de caracteristici si de detalii te intereseaza vizavi de o asemenea alegere. Este o achizitie pe care trebuie sa o realizezi cu responsabilitate, fara a omite insa vreun aspecte de care depinde siguranta si confortul copilului.
Vorbim despre locul pentru odihna al bebelusului, care doarme mai tot timpul in primele luni din viata. Te intereseaza asadar sa faci o achizitie care sa ii asigure confortul deplin al acestuia, dar care totodata sa respecte normele de siguranta ce se impun in ceea ce priveste producerea lor.
Evita acel patut bebe care nu are colturile rotunjite, respectiv marginile netede. Lipsa acestor specificatii constituie un dezavantaj intrucat sunt criterii de top in ceea ce priveste nivelul de siguranta. Ai nevoie de asemenea sa urmaresti alegerea unui astfel de mobilier solid, stabil, care nu prezinta nicio parte ce ar putea sa raneasca bebelusul.
Ai grija la aparatoarele laterale. Este necesar sa te asiguri ca acestea nu prezinta corzi, respectiv diverse parti care se detazeaza, pentru ca pot reprezenta un risc pentru sanatatea copilului. La fel trebuie sa fii atent si in cazul balustrilor verticali, adica a gratiilor. Este necesar ca acestea sa fie solide si intacte. Nu uita sa te asiguri ca distanta dintre acestea este de cel mult 6,5 cm si nu exista riscul de prindere a picioruselor, manutelor sau a capului intre acestea.
Eventual poti proba incadrarea acestora in standarde prin introducerea unei doze de cola printre acestea. Daca trece, insemna ca este bine sa te reorientezi intrucat sunt sanse crescute ca piciorusul bebelusului sa se intepeneasca acolo.
Nu pierde din vedere nici detaliul potrivit caruia este necesara distanta de 30 cm intre saltea si lateralele patului cand laterala este coborata. Aceasta distanta este valabila in cazul in care vorbim despre pozitionarea saltelei la cel mai inalt nivel, dupa cum se impune in primele luni de viata. In conditiile in care laterala este ridicata, distanta va trebui sa fie de 60 cm.
Daca vrei un patut care sa fie placut si estetic, respectiv unul vopsit, alege-l pe cel care a avut in vedere utilizarea de emailuri omologate. Ideal este sa fie vorba despre vopsea fara plumb. Nici un vrei sa stii cum poate ingera bebelusul din vopsea, astfel alegandu-se cu afectiuni grave. De asemenea, incearca sa eviti si acele lacuri ce au la baza apa sau care sunt ecologice.
In mare acestea sunt detaliile pe care nu trebuie nicicum sa le pierzi din vizor cand alegi un patut bebe. Recomandarea mea pentru tine este magazinul online babytrend.ro. Gasesti aici colectii variate de patuturi, care se incadreaza in standardele de siguranta impuse.