O izolatie buna a casei va fereste de probleme

Cand vorbim despre izolatii, acesta este un lucru extrem de important pentru a ne pastra locuinta in conditii foarte bune. O izolatie facuta ca la carte nu va permite igrasiei si mucegaiului sa-si faca loc in casa. In cazul in care se va intampla asta, va trebui totul refacut. Un al aspect de care trebuie sa tineti cont este faptul ca izolatia trebuie facuta de un specialist si cu materiale de cea mai buna calitate daca nu doriti sa aveti surprize mai tarziu, deoarece acest lucru pune in pericol si sanatatea familiei. Izolatia exterioara cu polistiren este foarte buna cnd vine vorba de pastrarea temperaturii in casa. Un alt plus al izolatiei este faptul ca ajuta la oprirea curentilor de aer in locuinta. Trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de izolatie exterioara: cea cu polistiren extrudat, expandat, izolatie cu vata minerala, cu spuma poliuretanica sau cu vata minerala de sticla.

Hidroizolatii, hidroizolatie terasa, fundatie, termoizolatii

Polistirenul este un material de izolare polimetric transparent care este prelucrat termic fiind realizat dintr-o hidrocarbura ce se obtine din plastic. Are urmatoarele caracteristici: forma masiva sau buretoasa, fiind folosita in constructii. Inmuierea se face la 100 de grade Celsius si are o stare solida la temperatura camerei. Polistirenul este un material care se foloseste la izolarea caselor in strainatate, iar la noi acest material este folosit datorita costurilor scazute. Acest material permite permeabilitatea vaporilor, insa acestia nu trebuie sa ajunga pana la baza deoarece ar putea dezlipi placa in cazul unui inghet. De cealalta parte exista si polistiren extrudat care este mult mai dens decat cel expandat, insa acesta este utilizat la izolarea subsolurilor in special. Are capacitatea de a nu permite trecerea vaporilor.

Polistirenul extrudat izoleaza mai bine

Chiar daca acest tip de polistiren izoleaza mai bine, la mare cautare este cel expandat, deoarece izoleaza mult mai bine peretii casei , deoarece permite eliminarea vaporilor care se acumuleaza in interiorul casei fara a favoriza aparitia igrasiei. Polistirenul extrudat este recomandat pentru izolarea fundatiei, interior si exterior, pentru izolarea subsolului, deoarece este mai dens si face fata mult mai bine greutatii. Polistirenul insa are si unele dezavantaje, avand in vedere faptul ca in timpul unui incendiu acesta incepe sa arda sau atrage rozatoare care intra foarte usor in astfel de locuri. Nu incercati sa va izolati singuri casa, deoarece este posibil sa dati gres. Inainte de a veni specialistul puteti sa pregatiti urmatoarele material pentru izolatii: polistiren, adeziv, spaclu, plasa de armare, dribluri polistiren 6, amorsa precum si profile de colt. Ca unelte veti avea nevoie de ciocan, spaclu, drisca zimtata, cu burete si bidinea. Folositi-va de materiale de cea mai buna calitate deoarece este vorba de siguranta voastra si a familiei, ca sa nu mai punem la socoteala ca este vorba si de sanatate.

Be the first to comment

Leave a Reply